HANGTÁL MEDITÁCIÓ

 

 
EGYÉNI HANGTÁL MEDITÁCIÓ
ÉS 
CSOPORTOS HANGTÁL ÉS GONG MEDITÁCIÓK
 
 
A hallás az életünk egyik csodája. Ahogy a fülkagylók felfogják és bevezetik a hangokat a dobhártyákig, azok módosítva továbbítják, majd a hallóreceptorok érzékelik és közvetítik az agynak, ami pedig az elme számára alakítja át úgy, hogy értelmezhető legyen, az csoda. És ez egy végtelenül leegyszerűsített formája a hallás mechanizmusának.

A hallással hangokat érzékelünk, a hangok rezgések. A másik csoda az, hogy a hallható hangok tartománya a rezgéstartománynak irtó kicsi hányada. Testünk a hangrezgések sokszorosát fogja fel. Minden rezgés. Például a gondolatok. Biztos tapasztaltál már olyat, hogy valakivel egyszerre mondtatok ki valamit. Az érzések is rezgés. Ez sokkal kézzelfoghatóbb, érezhetőbb, mint a gondolati rezgés. Érzelmek érzelmeket generálnak. Nap, mint nap megtapasztalhatjuk, ahogy összehangolódunk, ráhangolódunk egymásra vagy 'átveszünk' érzéseket egymástól. Egy boldog mosoly jókedvre derít vagy egy szomorú ember lehangol.

Képesek vagyunk változtatni a hangulatunkon, ami szintén rezgés. Gondolunk valamire vagy valakire és azonnal változik a hangulat, más rezgés keletkezik.

Tehát egyik oldalról hatnak ránk rezgések, hangok, érzelmek, gondolatok. Másrészről mi magunk is hatunk másokra és dolgokra. Tehát ebből következően adódik felelősségünk is. Nem mindegy, hogy mit gondolunk valakiről vagy valamiről, vagy hogy mit érzünk, milyen érzéseket táplálunk mások felé.

A hang- és rezgéskezelések egyik célja, hogy hasson, a másik, hogy átalakítson, transzformáljon. Például a tibeti hangtálak mind a halláson, mind a testen keresztül számunkra harmonikus rezgéseket bocsátanak ki, amitől jobban érezhetjük magunkat, mert változik a rezgésünk. Illetve a hangtálas kezelés hatására bizonyos torzult, diszharmonikus rezgések tisztulnak, harmonikusabbá alakulnak. Úgy tudunk változni, hogy a harmonizáció következtében tapasztalt állapot, megélés változtat az addigi állapotunkon és ezen keresztül meg is tud erősödni. Így a diszharmonikus gondolatok és érzések kezelésről kezelésre fokozatosan feltisztulnak. Nyugodtabbá, békésebbé, elfogadóbbá válunk önmagunkkal és másokkal. Tisztábban és egyértelműbben érzékeljük a belső és külső világunkat egyaránt.

 

Az egyéni hangtál meditációk egy-egy adott, hozott téma mentén folynak. A hangtálak rezgései és vezetett meditáció ötvözésével haladunk a folyamatban. Az alapvető szándék ebben a kapcsolat felvétele önmagunk 'rejtettebb' részeivel, a tudatalattinkkal, illetve a gondolati, érzelmi, energetikai tereink tisztítása, (újjá)szervezése a teljesebb, egészségesebb élet felé.


A csoportos hangtál meditációk előre meghatározott témákkal folynak, amit a csoport dinamikája és az egyéni hozott témák mentén hangolunk össze.

 

Az egyéni tibeti hangtál kezeléseket Halmai Lászlótól tanultam, akinek és amiért mélységesen hálás vagyok! 

További információ a csoportos hangtál és gong meditációkról az aktuális eseménynél.


Tibeti hangtál kezelés(1,5-2 óra) 18.000 Ft

Hangtál és gong meditáció(1,5-2 óra) 18.000 Ft (egyéni)

                                                               5.000 Ft (csoportos)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése