2015. február 27., péntek

TAPING TAPASZTALATOK


Túl vagyok az első 50 ragasztáson és gondoltam megosztom eddigi tapasztalataimat.

Eddig elsősorban bokaízületi, bokaszalag, térdízületi, könyök és csuklóízületi problémákkal, nyaki, háti és ágyéki fájdalmakkal kerestek fel. A TAPE nagyon hatékonyan segített ficamok, húzódások és rándulások esetén. Többnyire azonnal csillapítja a fájdalmat, jól stabilizálja a sérült ízületeket. A szalag ragasztása görcsös izmok ellazításában is gyors segítség.

A tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a TAPING a felszíni izmok rehabilitációjában és az ízületi rögzítésben a leghatékonyabb. A kliensek visszajelzései és a személyes tapasztalataim azt támasztják alá, hogy a nyak, hát, keresztcsont, kar és lábszár ragasztások hozták a leggyorsabb és legmeggyőzőbb eredményeket. Lehetőség szerint masszázskezelés után, illetve a kezelések között alkalmazom a TAPE technikát, így a két kezelési metódus egymást támogatva gyorsítja a gyógyulást.

Megosztok pár esetet az érdekesség kedvéért:

Az alábbi két kép egy focizás közben megbicsaklott boka stabilizálása





 Ezen a két képen is bokát stabilizáltam, illetve ebben az esetben az achilles ín is fájdalmas volt. A fájdalom azonnal csökkent, két hét alatt teljesen rendbe jött.

A jobb oldali képen látható rácsos ragtapasz (cross tape) helyi fájdalom csillapításra jó, az illetve akupresszúrás pontokra helyezve az energiaáramlást segítik.



A következő képen látható ragasztást erős nyaki fájdalmak csillapítására tettem fel, azonnali javulást hozott és 3 nap alatt teljesen feloldotta a fájdalmakat.








A bal oldali képen kezdődő ínhüvelygyulladásra alkalmaztam a TAPE-et a saját kezemen. Három napig volt rajtam és teljesen elmúltak a tünetek. Ez másfél hónapja volt és azóta sem volt érzékeny az érintett terület.











Ennél az esetnél is a hüvelykujj feszítő ín volt gyulladt, plusz a belső alkarfeszítő izmok egészen a könyökig fájtak. Egy heti kezelés után a tünetek megszűntek.








A következő az én nyakam. Karácsony reggelére 'állt be'. Gyorsan beragasztattam a Kedvesemmel. Fél óra elmúltával nem éreztem fájdalmat és könnyedén tudtam forgatni. A biztonság kedvéért fent hagytam pár napig, azóta is teljesen jól van.



Az alábbi képen egy derékfájós kliens lett 'rendesen' beragasztva. Az alsó, keresztirányú ragasztások a keresztcsontnál található izmokat lazítják, a függőleges csíkok pedig az ágyéki gerincszakaszt. Lumbágó jellegű, illetve 'beállt' derék problémáknál kifejezetten gyorsan segít, a visszajelzések alapján 1-2 hét a teljes tünetmentesség.



A következő kliens intenzív jobb oldali nyaki és fej fájdalmakkal 
 érkezett hozzám a héten, egyelőre várom a visszajelzését.



És a legutóbbi ragasztásom, a lányom ujja sérült meg kosárlabdázás közben. Tipikusan a kinyújtott ujjal találkozott a labda. Várjuk a javulást :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése