2015. szeptember 27., vasárnap

SMR tanfolyamon voltam

Elöljáróban annyit, hogy az elmúlt öt hét tele volt olyan élményekkel, amik az SMR henger használatából adódnak.

Az oldalon (kattints a linkre: http://www.masszazspont.hu/p/blog-page_22.html) elolvashatod az SMR technikával kapcsolatos legfontosabb információkat.
Itt inkább megosztanám az eddigi tapasztalataimat.

Augusztus 20-án próbáltam ki először a Budapesti IronMan-en, ahol az Oriolus Med csapatában masszíroztam a triatlonistákat. Két napig nettó 10-11 órákat dolgoztam és a pihenőidőkben a hengereken gurigáztam. Annyira jól kilazított, hogy - mondhatni - simán bírtam ezt az extra megterhelést.

Így aztán gyorsan vásároltam is belőle, mert arra gondoltam, ha ez ilyen hatékony, akkor rendszeresen fogom használni. Azóta legalább két naponta átmasszírozom vele magam és már az első hét után jelentősen csökkentek a kezdeti izomfájdalmak.

"Csodahengerek és golyók" :)

Egy hónap rendszeres használattal a gerinc melletti izmok teljesen fellazultak, a legkeményebb hengerrel sem érzek már fájdalmat. Emellett az elmúlt két hétben nem éreztem fáradtságot sem a hátamban. Az én esetemben fontos előzmény az erős háti kyphosis (görbület) és egy ágyéki ötös porckorongsérv, illetve az erőteljes, rendszeres fizikai munka.
Általánosságban is érezhető változás. Könnyebben megy a reggeli futás, jobban bírom a munkát és kiegyensúlyozottabb vagyok.

Szeptember 19-én részt vettem, az Oriulus Med SMR tanfolyamán, ahol az egy hónapos otthoni gyakorlás tapasztalatait kiegészítettem a tanfolyamot tartó gyógytornász szakmai tudásával. Nagyon hasznos plusz információkhoz jutottam, így nagyobb biztonsággal tudom továbbadni ezt a tudást. Ugyanis ez a további indíttatásom. Megosztani ezt az öngyógyító lehetőséget másokkal.

Hamar el is kezdtem megmutatni a módszert ismerősöknek és klienseknek egyaránt. Többek közt megmutattam Bedő Krisztának, a JógaTér 'Anyjának', akinek rögtön megtetszett és fel is ajánlotta, hogy lehetőséget biztosít számomra arra, hogy bevigyem, tanítsam a JógaTérben, Szentendrén.

Úgy érzem, hogy szépen összeálltak a dolgok! Eddig két jógaóra végén mutattam meg a technikát, a résztvevők nagy örömére.
Úgy döntöttünk Krisztával, hogy tartok pár bemutató órát, amin ingyenesen részt vehetnek az érdeklődők.
Az első bemutató óra október 3-án, szombaton reggel 8 órakor kezdődik a JógaTérben.

Szívesen látlak, ha felkeltődött az érdeklődésed!

Cím: JógaTér, Szentendre, Árpád u. 6.

A létszám limitált, a részvételhez bejelentkezés szükséges!
Tel: (20) 9138 673
E-mail: masszazspont@gmail.com
FB oldal: Masszázspont (Szentendre, Szentlászlói út 100.)


A JógaTérben bemutató közben




Egy szó, mint száz: az SMR henger és a rajta végzett önmasszázs JÓ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése